Portfolio

Benieuwd hoe ik schrijf? En waarover? In deze portfolio vind je voorbeelden van mijn werk. Klik op een titel om de pdf met het artikel te downloaden.

Bouwplannen? Let op: het stroomnet raakt vol

Netbeheerders waarschuwen dat het elektriciteitsnet in verschillende regio’s door het hele land aan zijn maximale capaciteit zit. Dat raakt vooral grootverbruikers van elektriciteit, waaronder scholen. Scholen die willen verbouwen, uitbreiden of nieuw bouwen doen er goed aan om in hun plannen rekening te houden met de krapte op het stroomnet.

Uit: magazine Naar School van VOS/ABB, nr 30 (december 2021)

Online software en privacy, hoe gaat dat samen?

Online software zoals Microsoft Office 365 en Google Workspace for Education is populair in het onderwijs. Gebruikers kunnen eenvoudig samenwerken, ook op afstand. En de IT-afdeling heeft weinig werk aan het beheer. Maar aanbieders van online software verzamelen gemerkt en ongemerkt informatie over hun gebruikers. Hoe houden schoolbesturen controle over de privacy van leerlingen en medewerkers?

Uit: magazine Naar School van VOS/ABB, nr 29 (november 2021)

Eerlijke kansen door centraal aanmelden

De gemeente Utrecht gaat vanaf het schooljaar 2021-2022 met een centrale aanmeldprocedure voor het basisonderwijs werken. Dit systeem moet zorgen voor eerlijkere kansen bij het aanmelden. Dat geeft duidelijkheid en rust voor ouders en scholen.

Uit: magazine Naar School van VOS/ABB, nr 27 (mei 2021)

‘Een computer kan formeel gesproken best creatief zijn’

Voor Tekstblad interviewde ik taalonderzoeker Emiel Krahmer van Tilburg University over robotschrijvers. ‘Als mensen geen teksten zouden schrijven, dan zouden er geen robotschrijvers bestaan.’

Uit: Tekstblad 2021-1