Over LukasTxt

LukasTxt is het tekstbureau van Lukas Spee, freelance tekstschrijver uit Utrecht.

Na vijftien jaar in de ICT te hebben gewerkt, begon ik in 2020 voor mezelf als tekstschrijver en redacteur. Een spannende stap. Ik deed een aantal schrijfcursussen, ploegde de Schrijfwijzer en het Handboek Stijl door, bouwde deze website en ging van start.

Lukas Spee van LukasTxt

Het eerste jaar deed ik uiteenlopende opdrachten, en ik ontdekte dat ik het liefst schrijf over maatschappelijke onderwerpen. Nu specialiseer ik me in thema’s zoals natuur, duurzaamheid en onderwijs.

Naast het werk dat ik voor klanten doe, schrijf ik als vrijwilliger voor Stichting Duinbehoud. Ook ben ik webredacteur bij Tekstnet, de beroepsvereniging voor tekstschrijvers en tekstprofessionals.

Dit zeggen anderen over mij

Stichting Duinbehoud

“Lukas is betrouwbaar: hij doet wat hij zegt dat hij gaat doen. En dat doet hij wanneer hij het zou doen. Dat is heel fijn. Lukas levert goede teksten aan en is heel zelfstandig. Hij komt ook met eigen initiatieven en ideeën. Dat heeft verschillende interessante artikelen voor Duinbehoud opgeleverd.

Ik zou Lukas aanbevelen aan natuurorganisaties of beheerders die op zoek zijn naar communicatieve ondersteuning of tekstschrijvers. Zijn interesse in natuur is te zien in het werk dat hij aanlevert en de inzet die hij toont. Bovendien is Lukas een prettige collega om mee samen te werken.”

– Kaja van Rhijn – Stichting Duinbehoud

WORTH

“Lukas helpt ons inmiddels al een tijdje met teksten schrijven en vertalingen op onze bedrijfswebsite. Wij waren op zoek naar een tekstschrijver die onze tone of voice snapt en dit in heldere taal kan uitdrukken. Lukas nam de tijd om te begrijpen waar wij precies naar op zoek waren, en toetste dit ook regelmatig bij ons.

Zeker fijn dat Lukas ook inhoudelijk mee kijkt naar content en regelmatig met verbetervoorstellen komt. Het was extra handig dat Lukas zelf software developer is geweest en daarom de terminologie van onze markt en services begrijpt.

Kortom, een fijne copywriter om mee te werken die snel kwalitatief goede teksten op kan leveren. Zeker aan te raden! “

– Florian Overhand van WORTH

Online Drumles.nl

“Mijn ervaringen met Lukas zijn zeer goed. Als ondernemer is het prettig om te weten dat iets geregeld wordt en je er eigenlijk niet meer naar hoeft om te kijken.

Als je op zoek bent naar een copywriter die zelfstandig zijn background research doet, en schrijft zonder dat je teksten hoeft te checken, dan is Lukas je man. Ik heb zelden zo weinig hoeven schakelen met een externe kracht, wat ik als zeer prettig heb ervaren.

Lukas levert hoogstaand schrijfwerk met vaak originele invalshoeken waar ik zelf niet op was gekomen. Ook belangrijk: taalkundig klopt alles gewoon. In de praktijk komt het toch regelmatig voor dat iemand binnen ons team iemand zijn werk moet controleren. Het viel mij op dat het bij Lukas áltijd foutloos is.

Intern maakten we wel eens het grapje dat je bij Lukas gewoon een muntje erin gooit en dat je dan resultaten krijgt. Da’s best heel prettig.” – Jasper van Remmerswaal van Online Drumles.nl